Jag tar några danssteg ut, det här kan vara min natt

Fredag och regn. Fredag och ledigt. Fredag och i princip klar med allt i skolan. Fredag och överlevt ännu en istidsvinter med mycket berg och dalbanor, skratt och tårar, mysiga hemmakvällar, roliga malmöfester, nya intryck och nya kunskaper. Frusna tår, lite hemlängtan men mycket kärlek.
Fredag blev alltså sovmorgon med frukost i sängen för att sedan dansa runt lite med Filleboy och Bruce och bara ha det gött.
Fredag i russinens värld innebär ju även storhandling på MAXI, så den här veckan ville vi inte vara sämre. Fille laddade med frukt innan och "vi måste ha med en vattenflaska" och "vi köper bananer direkt när vi kommer dit". Det här med att handla kan vara påfrestande både fysiskt och psykiskt och på fronten vad gäller hungrighumör kompletterar vi inte varandra speciellt bra. MEN, banener, vatten, två extra varv runt alla provsmaksstationer gjorde susen och vi kom därifrån levande och lyckliga båda två.
Sista Fredagen med hela "gänget" i Malmö också. På onsdag är sista redovisningen och sen är det sommarlooov. Nästa fredag drar jag med mig Frida till Göteborg där jag möter upp Madde, Sophia och Hanna för lite Håkan Hellström. Tåget går sedan vidare mot Linköping där vi möter upp Johan och inkasserar en back Anderssons och glider runt i gamla goda Linköping och bara njuter. Mycket grill, vin, kaffe och bad får det bli. Förväntningarna är höga och jag har någon känsla i magen som bara bådar gott.
En istidsvinter har som sagt passerat och även om den varit upp och ner, lycklig och ledsam så är jag fortfarande vid liv och känner mig mer redo för sommaren än någonsin. Som Frida sa, "vad fan har vi att gnälla över egentligen, vi är speciella, på ett bra sätt, och vi har fan en vän eller två också". Inte illa pinkat för att ha varit bosatt i södern bara 5 månader.
Sista kvällen blir i alla fall middag här med tema skolavslutning. Finklätt är beordrat och mycket av livets goda.
Om en vecka är det du och jag Linköping, jag längtar efter dig! Hoppas ni har lämnat veckan blank :D

it's a beautiful day

Över en månad sen jag skrev och jag skäms. Ber det hövligaste om ursäkt för er stackare som slaviskt följer min storslagna blogg och uppdaterar varannan sekund!
Om jag ska analysera den stora frånvaron på bloggen kan jag inte se på det annat än positivt. Av erfarenhet vet jag att frekvensen av mitt bloggande ökar drastiskt när jag tänker för mycket, ni vet. Om det nu är positivt att jag inte verkar tänka lika mycket, det råder delade meningar om. Kanske är det för att jag slösar all min hjärnas kapacitet i skolan när jag målar fina teckningar under föreläsningen eller när jag sitter fastklistrad vid böckerna (glider runt på facebook och överdoserar kaffe), vem vet?
Hjärndöd är jag iaf. Fast på ett bra sätt, som Madde hade sagt. Lycklig och välmående. Nöjd och still 100 % livsnjutare. Solen besöker oss allt oftare, vilket konstigt nog resulterat i ökad besöksfrekvens även av vinet på blakongen och grillen på gården.
Ett glatt besök i Linköping i påsk gjorde gott för hjärtat och jag fick träffa de allra finaste. En hektisk men fantastisk helg. Som vanligt deeptalk över ett par öl med världens bästa Rikard, en äggmacka eller två och en svängom på dansgolvet med den långa brunhåriga söta och en jäkla massa kaffe med Anton, Hanna, morsan, syrran och resten av släkten.
Tillbaka i Malmö var det dags för det omtalade valborgsfirandet i Lund vilket firades i statsparken med alla andra studenter. Träffade på gamla och nyare vänner, Frida tog årets första dopp och solen lyste och folk var glada.
Har även införskaffat mig ett extrajobb och sitter numer i kassan på ica när jag inte har nått bättre för mig. I sommar hittar ni mig förmodrligen där för det mesta också. Ganska roligt jobb trots en del gnetiga kunder. Hur man nu kan ta en sur skåning på allvar?
I övrigt har jag varit på swedbankstadion och hejat fram eeemmmeefffiiiiiffff förgäves och idag tagit årets första dopp i havet. Ja, det var alldeles för tidigt för en badkruka som mig och det var en fruktansvärt dum idé men gjort är gjort och det känns som något storslaget nu så jag är stolt.
En annan anledning till att jag kom på att jag skulle ägna lite tid åt bloggen (och mobilen och facebook och solen och träning och nästan allt annat man kan hitta på) är att vi nu börjat en ny kurs som om möjligt verkar innehålla ÄNNU mer kurslitteratur än den tidigare. Nått slags intresse har jag ändå lyckats hitta i den men solen och värmen och sommaren runt hörnet jobbar emot mig. Jag intalar mig dock att jag har någon slags karaktär och klarar det är eftersom jag är en stark kvinna som TYCKER OM ATT PLUGGA.
I helgen kommer hela familjen Sohlmér på besök och jag ser fram emot restaurangbesök, stort släktkalas, lite shopping och kanske en picknick på stranden. Syrran inkvarteras på soffan och russinen bjuder på hotellfrukost. Kan man ha det bättre?
Det var alltför mig, jag måste återgå till njutandet!
Hejsvejs!
Här får ni en himla massa små livsnjutarögonblick!

RSS 2.0