still alive!


Oroa er inte alla russin och övriga därute! Jag lever än men nya lägenheten bråkar lite med oss när det kommer till det där med internet. Cyberspace är tydligen inte nån av oss starkaste ämne.

Just nu sitter jag hemma hos Frida, a.k.a Norrland och tjuvar lite på hennes nät medans hon och Fille har intagit matkoma och powernapar.

Igår var de dags för första tentan och så även en välförtjänt tentafest så dagen har varit fruktansvärt mycket stillasittande och lär så fortsätta. Mat, fett, socker och vila är grejen.

Kommer mera såfort vi har internet igen! Nu ska jag krypa ner mellan mina utslitna kämpar och mysa lite!

Hepp hepp!

PS

Vill även passa på att tacka Posten (eller Roger) för att de gjort att Filleboy gått från en parasit som bara är till last för samhället och till ingen nytta till att vara en stolt samhällsbidragande brevbärare. Tack för att jag varje dag även får den äran att lyssna på hur han presterat och hur duktig han är som cyklar 3 mil och att utan posten skulle samhället aldrig fungera. TACK! <3

stan är dubbelt så stor nu, men lika ihålig, och alla har kriser

Fredag igen och jag sitter med nymålade naglar, nyduschat hår och nykokt kaffe i handen. Har det bra.
5 veckor har gått sen jag i tårar kramade mamma den okristligt tidiga lördagsmorgonen i hamngatans avlånga hall. En kram full av kärlek och avsked, men likaså förhopningar och förväntningar. Ett helt nytt liv, med nya vänner, nya caféer att hänga på och nya gator att springa på. I morse såg jag små snödroppar (inte vitsippor) i rabatten utanför vårt hus och tanken slog mig hur fort tiden gått ändå.
Nästa helg går andra, och förhopningsvis sista, flyttlasset på ett bra tag. Köpenhamnsvägen är nya adressen. En fin tvåa i ett fint gult gammalt hus där det luktar kanelbullar i trappuppgången och där man kan sitta i vårsolen på balkongen och dricka kaffe. Russinen Sohlmér och Ahlström kommer ner och hjälper till. Telefonen har gått varm hela veckan med frågor om hotell, kökshanddukar och stekpannor.
Sedan jag skrev sist har jag bland annat varit i Lund och kollat in Krompans crib och blivit bjuden på kaffe från mormors kaffebryggare. Hjälpte henne även med bullbak som jag förra helgen även hjälpte henne att äta upp på den stora och mycket uppskattade cirkusfesten som jag dansade sönder med de allra finaste, utklädd till den läckraste clown världen någonsin skådat. På riktigt alltså.
Jag har även hängt i västra hamnen den soligaste dagen sedan vi flyttade hit, gått på Malmös gator utklädd till spacecowboy en lördagkväll med två andra fina cowboys.
I övrigt så består malmölivet mest utav veg. korv stroganoff som numer är den nya paradrätten här hemma. I livet finns också socialt arbete i alla dess former, frukostplugg, middagsplugg och basgruppsmöten.
Men där finns också uppskattade ögonblick som när man hittar en gullig lapp nedtryckt i sin sko en motig måndagmorgon. När man får en stor fet puss på dansgolvet av den läckraste trollkarlen på festen. När man efter en hård vecka får ligga i Fridas fåtölj och halvfnittrandes diskutera fisar, älgkött och alla människors sociala kriser. Eller när man får tillbringa en torsdagskväll med god mat, oliver, ost och en bra film. Livsnjutning I tell you.
Förutom att jag har blivit en slav under det svarta giftet kaffe har jag även börjat missbruka torkade aprikoser, från en början ett försök till extra järnintag, numer för att stilla mitt uppkomna beroende.
A just det, sen har jag blivit brunett med! Värsta baben!
Nu äre dags för lite fredagsmatlagning för att sedan ta med mitt väl kylda rosévin hem till Josefin och lite andra glada skauningar (och enstaka norlänningar)  för lite trevligt fredagshäng!
Ha det lika bra som jag!
PÖSS
Ankan

RSS 2.0