just a perfect day


Klarade seminariet med glans, tror till och med jag lyckades dra ett skämt och folk skrattade! Resten av dagen blev bad i svartåfors, massa glass med snygga brudar på smultronstället och en fin avrundning med nakendopp i Norsholm såklart. Helnöjd va!


Typiskt bra

 
att jag har tenta om 10 dagar och fick hem kursboken idag. Och ändå har jag inte läst en rad i den än.

Torbjörn Tännsjö - Grundkurs i normativ etik. Kanonkul!

etiskt dilemma


Förbereda mig inför seminariediskussion genom att läsa Julian Savulescus "Sex selection" angående att välja kön på sitt barn? Äta melon och russin och lyssna på musik? Med tanke på att det här är sista kvällen jag har att förbereda mig inför seminariet förutom under frukosten på tisdagmorgon, så borde jag ju vara djupt inne i fördelarna med preimplantation genetic diagnosis. Så, officiellt sett, är jag det.


Helgens

Ris till:

Håkan Hellström
Lars Winnerbäck
Thåström
Moneybrother
Ulf Lundell


Och alla andra artister som får fyra och fem plus hejvilt i recensionerna idag. Självklart även ett stort ris till de 36 000 onda själar som hängde på peace & love utan mig. Skamligt är vad det är.

Ros till:

Krompan. Myten, kvinnan, legenden. För att hon är snäll, tar hand om mig och följer med och badar när det blir för lökigt. KRAAAAAAAM påre! :D






Fjorton bast





Grattis sötungar :)

Nice and clean


-"Åhhh kolla ett sånt där tjockisprogram!"
- MEN VA FAAN!!! Nu kan jag ju inte duscha!!
- Men skit i att duscha då?
- Nä men de går inte, nya lakan i sängen.

Seriöst, vad umgås jag med för människor? Byter sänglakan varje vecka och måste vara kliniskt rena för att gå och lägga sig i dem.

hur man överlever en sommarkurs i etik


Kaffe från pressbyrån, fyra (det är tre timmars normativ etik vi snackar om) nedklottrade sidor i kollegieblocket och vetskapen om vad som snart snart snart väntar där ute i solen. Nämligen en morsa som bjur på lunch, en kall öl i sällskap av Krompan och lite chill och kvällsdopp med tjejligan.

Dagens stora misstag var dock när jag fick för mig att jag skulle ut och springa i det fina vädret. Efter en helg av löpning utan att stretcha, ölorientering, heldag i Göteborg och AC/DC konsert är benen inte riktigt vad de ska vara. Jag kände att jag levde, om vi säger så.

Dagens ros


Till mig själv som än en gång kommer på dagen innan att ja just det, jag har seminarium imorgon! Och hur ska jag klara av att läsa om "Den kulturrelativistiska utmaningen" och "Racial Segragation" utan att somna?
AC/DC och en heldag med två shopping/lattepojkar och en Joel i kombination med midsommar och en hysterisk sömnbrist börjar ta ut sin rätt på mig. Men va. Only nineteen for gods sake. En powernap och en kaffe blire. Helt klart.

Här är i alla fall lite bilder från midsommar. Hoppas Krompan & Hanna inte misstycker att jag stjäl dem bara sådär hejsvejs.
Midsommar var i alla fall finbesök från Victor :) och ölorientering med allt vad det innebär, väldigt hejsvejs. Sånt gillar vi!















AC/DC va!!


Med grabbarna grus igår. Helt. jävla. suveränt. Ojoj.

Dock kan jag känna lite att det kanske var en dålig idé att sova 2 timmar, åka fram och tillbaka till Göteborg och gå på AC/DC konsert över en dag, sova 3 timmar och nu skutta iväg och vara barnvakt i 6 timmar.
Bara sådär, hejsvejs! Sånt en får ta som man brukar säga.


Midsommar


Sms från Krompan
: I väskan: badkläder, skor o kläder att springa öl-ol i, massa öl. Glad midsommar för fa-an! :D

Heltaggad är jag!!

Glad midsommar, hoppas ni får de lika hejsvejs som jag ska ha!


Isn't She Lovely










Dagens ros


Till Anton och Per S som påmint mig om att de gäller att leva lite hejsvejs me'ns man kan va!





Fina killar de där.

Min polare Per


Är inte farsan världens sötaste när han knackar på dörren och ber om ursäkt för att han "lät så negativ igår kväll". Det vill säga, när han innan läggdags kom in för att säga god natt och snacka lite, och frågar om jag "tror det är lättare att få jobb i Göteborg"? när jag bollar framtidsplaner.

Han hade tänkt på det hela dagen och fått så dåligt samvete. "Det var inte meningen att det skulle låta så negativt, det kan ju va kul att bo i Göteborg. Klart du ska pröva, man måste va lite hejsvejs va."
Kunde inte sagt det bättre själv.
Pluspoäng till Per S asså.


Of you pop!


Kör man dessutom igång den här så det bara vibrerar i väggarna på Hamngatan så är man nästan redo för en fin löprunda längs med stångån. Score!


Rutiner


Måndag morgon
och det glamourösa i lukten av svett, öl och spya på platens känns plötsligt så långt borta. Som arbetslös ska det ju vara viktigt att skaffa sig rutiner har jag hört. Och ni kan inte klandra mig för att inte försöka.
Varje morgon krälar jag mig upp ur sängen och tänker att allt är skit och snart kommer världen dessutom gå under.  Detta följs i sin tur alltid av att för 100000: e gången förklara för min ömma moder att NEJ, jag vill inte att du tilltalar mig innan kl12. Tidigast.

Efter lite frulle och Corren (som skiner med sina upplyftande siffror om den högsta arbetslösheten bland ungdomar på 20 år och inte heller lyckas ändra min uppfattning om att världen ska gå under) bär jag och kaffekoppen iväg till rummet där vi kollar på det här för sjuhundraelfte gången. Vi inser snabbt att det fortfarande är bra och tre och en halv minut senare är det tandborsten som gör mig sällskap till den här .
Och sen är jag igång. Riktigt allt är ju inte skit. Inte Bruce till exempel.

Sitter morsan dessutom på en buss ut till Brunnby och Per S i egen hög person jobbar så kan allt detta utföras lite halvnaken och runthoppandes i lägenheten med lite högre volym än vanligt. Men man vill ju inte ändra allt för mycket på rutinerna, som är så viktiga.

Dagens ros!!!!

Till tändläkaren som ringde och sa att jag inte behöver betala för att ta bort den jäkla visdomstanden. WOOAAA.
Nu får jag plågas helt gratis istället! Detta ska firas!!

But that was when I ruled the world

Idag åkte jag till "skolan" för första gången på 1 år. Inte samma gamla Folkunga visserligen, men skola som skola? Och i morgon tar 90 orna studenten.
Och nää va att det har gått ett år sen "en kulen natt" och bal och ingen röst kvar och allt bara är kul kul kul? Fast lite ångest hade man väl, trodde man då. Jag hade inte en aning. Så vänta bara alla 90 or, de kommer mera!

Fast, det har varit ett rätt fint år ändå. Och kul kul kul med. Dumt att klaga faktiskt.


































If you've got the money

Idag var dagen då jag fick semesterersättning från La baguette. 7 475 NOK. Jomen tack.
Sen lite skatteåterbäring på det så blir det här en finfin sommar.
Det är sånna här dagar man känner att det verkligen var värt att bo granne med en landningsbana i 126 härliga dagar!

Norska staten I love you.




Dagens ris


Till de stackars satar som sitter och knåpar ihop den värdelösa reklamen på Spoitfy.
Jag och mina öron mår illa av att höra eländet.

"Tomtom kan göra din bilresa kortare, men den kan inte korta barnens ben"

Kom igen va!


Som Cornelis själv sjöng en gång: Och ibland vill man bara spy, Victor Jara, utan avbrott, i fjorton dar.


back to arbetslös


Nehejdå. Dejt med Benjamin inställd. Kul kul. Verkligen. Hej igen ångestsommar.

Nu går jag och lägger mig och hoppas på bättre tider imorgon.

is this love?


I morgon ska jag på dejt.
Benjamin är 2.5 år och precis nyinflyttad till Linkan.

Jag hoppas på personkemi big time. Wish me luck!

ajustde

inhandlade även den här för 59 pix.



rätt nöjd va!

In this city


Bakissöndag med sovmorgon till 12 efter en hård men grym lördag.
Pappa satte guldkant på min dag och öste smicker över mig och tyckte jag skulle sluta se ut som en zoombie när jag försökte pallra mig upp ur sängen. Han var dock nöjd med min prestation över att ha fått med mig ett Carlsbergsglas från krogen igår. Morsan såg inte lika glad ut men man kan ju inte tillfredsställa alla.
Dagen var i alla fall hysteriskt mycket juice (världens bästa bakisgrej, tack för tipset Linnea), världens kanske godaste rödbetsbiffar och en fin avslutning i form av häng med en söt liten vän med små öron.





















who'll stop the rain?

Jorå så att ehh. Nått kul kan ju vara att gå på BRUCE SPRINGSTEEN KONESERT PÅ STADION!!!! woaaaaa!
Det gjorde jag igår alltså. Dum att klaga va!! =D

Bara kolla här va!

Och jag bara ryser och ryser om och om igen och jag kan inte sluta le och bara åhhh. Idag vet jag vad som kanske spränger mina högtalare va!

morsan va!


Heldag med min ömma moder med promenad i hagel och regn och sen till ikea och hejvilkenfinklänning klart att mamma sponsrar lite. Och sen bjuder hon såklart på lunch och Angelica du MÅSTE ha en ny BH jomen hejtack morsan betalar igen.
Sen promenix hem igen och hetsiga samtalsämnen om spöken och  minnen och fan politik till och med.

Morsan är inte alltid så dum hon heller asså.

Och imorgon blir de nått kul va! =D


"Jättekul"


Och nu ska jag tydligen läsa alla böckerna om Hedebyborna. Och se filmen. Och tv-avsnitten.
"Finns på jobbet, alla böckerna, jag lånar hem dem, klart du måste läsa dem. De är jättekul. De är sånna dära klassiker du vet. Jättekul. Har du inte sett det? Jättekul".

Jo men tack pappa för att du håller mig sysselsatt. De kommer bli jättekul.

Dagens ros


Till tandläkaren som sa att jag måste operera bort en visdomstand.
Och dessutom betala för eländet. Bara sådär hejsvejs va.

Tusen tack! Verkligen.

Släkten är inte alltid så dum


Hade det typiskt trevligt i lördags med släkten på andra sidan gatan. Det va grillning, öl, kubb, spökhistorier och allt det där som hör den sidan av släkten till. Inte så dumt alltid faktiskt!

(Och jag vet att det är alldeles för många bilder och som vanligt är 99% av dem på Andrea men det kan liksom inte hjälpas. Speciellt inte när hon går och bär på en bag in box runt 23 hugget)





















Nu är jag typsikt jättemätt efter att ha värkt i mig frukostbuffé på Scandic (som jag var snäll och bjöd morsan på som morsdagpresent) så nu har jag gjort mig förtjänt av en powernap innan jag ska börja tagga tandläkaren.


RSS 2.0